Als historicus gaat mijn interesse uit naar discussies over geschiedenis. Onze ideeën over het verleden zeggen vaak vooral iets over het heden.

Ik ben gepromoveerd op een onderzoek naar de controverse over Hannah Arendts Eichmann in Jeruzalem. Dit onderzoek combineert geschiedschrijving met inzichten uit de argumentatietheorie.

Voor uitgeverij Atlas-Contact schrijf ik een behapbare versie van dit boek. Waarom discussiëren historici en hun publiek zo lang over een bepaald onderwerp, en waarom zo fel? Waarom blijft die figuur Adolf Eichmann ons zo fascineren?

Daarnaast heb ik een uitdijende collectie
historische kookboeken.

serveimage-27

Een boek dat nooit werd geschreven

Dit artikel schreef ik voor hannaharendt.net, een historisch tijdschrift dat een fantastische bron is voor Arendt-nerds. Hierin leg ik kort een aantal conclusies van mijn onderzoek uit. http://www.hannaharendt.net/index.php/han/article/view/407/535

13403238_10153667167077671_8483071324135477914_o

Interview over Arendt en Eichmann

Voor de podcast Het Laatste Woord (VPRO) sprak ik met Jos Palm over het boek Eichmann in Jeruzalem. Het interview wordt op zondag 10 december om 11:30 uitgezonden bij ovt op Radio 1.   beeld: proefschriftontwerp studio Roosje Klap

sjaslik

Uit de oude doos…

… maar niet minder amusant. Een praatje over een aantal curieuze kookboeken uit mijn collectie.   beeld: John Fuller, auteur van Guéridon and lamp cookery (Londen 1975)  

ovt

Interview over Arendt en Eichmann

Voor de podcast Het Laatste Woord (VPRO) sprak ik met Jos Palm over het boek Eichmann in Jeruzalem.   beeld: VPRO

Laden blogberichten...